Hjälp med redovisning

Om du är småföretagare och behöver hjälp med redovisning så kan det löna sig att faktiskt lämna bort dina bokslut till någon som arbetar med ekonomi och redovisning. När jag själv hade företag på hobbynivå och inte tjänade några pengar direkt på det, så tog det en evighet varje gång jag skulle göra bokslut. Att spara kvitton och anteckningar under nästan ett helt år innan du sätter dig ner och ska föra in allt i bokföringsprogrammet är inte att rekommendera, jag har gjort det alltför många gånger på grund av både ointresse och okunskap. Men det blir bara värre ju längre du väntar!

Redovisning för småföretagare

De flesta småföretagare har inte så många olika poster i redovisningssystemet så för en erfaren person som arbetar med redovisning och bokföring så går det väldigt fort att göra ett bokslut för ett mindre företag. Särskilt om det är ett företag utan anställda (om du räknar bort dig själv). När du själv ska avsätta tid åt något du inte kan så går du kanske, precis som jag själv gjorde, och drar dig för att ta tag i bokföringen och tiden går. Efter ett tag blir det istället lite övermäktigt och då vill du absolut inte sätta dig ner och fixa med alla kvitton och fakturor.

Hjälp med redovisning av konsult

Istället för att gå runt med en stor klump i magen för att den där ”bokslutsdagen” snart kommer så varför inte bara anlita en redovisningskonsult så att du får hjälp med din redovisning? Det är inte värt att gå runt och våndas och sedan sitta i tio timmar om dagen en hel helg för att försöka ordna upp allt som du stoppat i plastfickor och kuvert till bokföringen. Lej bort några timmar till en konsult istället och få det rätt en gång för alla.